Spring naar inhoud
Banner meld jouw duurzame acties

Veelgestelde vragen

Staat je vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel je vraag dan via duurzaam@velsen.nl

Hoe oud mag een initiatief zijn dat ik indien?

Je mag al je initiatieven indienen, het maakt niet uit hoe oud deze is. Als je initiatief anderen kan inspireren, zien we die graag terug op de website. Het is wel zo dat we een boom planten voor initiatieven die na 1 januari 2021 zijn uitgevoerd. We vragen daarom bij het indienen van het initiatief wanneer je het initiatief hebt uitgevoerd. Zo krijgen we een beeld wat er recent in Velsen gebeurt op het gebied van verduurzaming.

Wordt voor elk initiatief dat ik indien een boom geplant?

Ja, voor elk initiatief dat bijdraagt aan CO2-reductie en dat na 1 januari 2021 is uitgevoerd planten wij een boom. Als je voor elke categorie een initiatief uitvoert en indient, kun je in totaal 6 bomen ‘verdienen’. Deze planten wij ergens in de gemeente Velsen. Heb je meer initiatieven per categorie? Dan tellen deze samen voor 1 boom. We hopen dat je deze extra initiatieven wel wil indienen, zodat dit anderen weer inspireert!

Wat voor soort bomen planten jullie?

We planten bomen die goed zijn voor de biodiversiteit, die passen bij het gebied waar ze geplant worden én die veel CO₂ opnemen.

Wat doen jullie als er zóveel initiatieven worden ingediend dat jullie budget op is?

Dan is het feest, want dan zijn we met elkaar supergoed bezig! We gaan dan op zoek naar nog meer budget, bijvoorbeeld bij de gemeente of bij nieuwe supporters. Of we wachten een jaartje met planten tot er weer nieuw budget vrijkomt vanuit de supporters.

Waar worden mijn bomen geplant?

De bomen worden binnen de grenzen van gemeente Velsen geplant. Over de exacte locaties communiceren we op het platform bij nieuws. We plaatsen bordjes bij de bomen met de namen van de initiatiefindieners erop.

Worden voor initiatieven van bedrijven of organisaties ook bomen geplant?

Bedrijven en organisaties voeren vaak veel duurzaamheidsmaatregelen in één keer uit. Daarom spreken we af dat voor bedrijven en organisaties voor hun initiatieven 1 boom per jaar wordt geplant. Uiteraard kunnen zij wel al hun initiatieven indienen op het platform als inspiratie voor anderen. Als zij elk jaar een initiatief indienen, kunnen zij dus ook meerdere bomen verdienen.

Wat voor soort initiatieven mag ik indienen?

Initiatieven die bijdragen aan het reduceren van de CO2-uitstoot in de gemeente Velsen. Lees hierover meer op de pagina ‘hoe doe ik mee?’.

Ik heb een goed idee hoe we CO₂ kunnen besparen in Velsen, maar weet niet zo goed hoe ik het van de grond kan krijgen. Waar kan ik dan terecht?

Stuur je idee naar duurzaam@velsen.nl. Er neemt dan iemand contact met je op om met je mee te denken. We doen het met elkaar, dus we gaan samen op zoek naar iemand die kan helpen.

Waarom kan je initiatieven ‘liken’ met een duimpje?

Dit is gewoon zodat mensen nog eens extra kunnen aangeven dat ze je initiatief leuk vinden. Het is niet zo dat voor het initiatief met de meeste likes een boom geplant wordt, we planten voor elk initiatief dat bijdraagt aan CO2-reductie een boom.

Login om verder te gaan
refresh

Cancel