Spring naar inhoud
Banner meld jouw duurzame acties

Een boom per initiatief

Ja, je leest het goed. Voor elk initiatief dat is uitgevoerd na 1 januari 2021 en op deze website is ingediend, planten we 1 boom. Dit gebeurt op verschillende plekken in Velsen, en op verschillende manieren. De supporters van het Lokaal Klimaat Akkoord betalen voor deze bomen, en gemeente Velsen zoekt met partners geschikte locaties.

De bomen worden binnen de grenzen van gemeente Velsen geplant. Over de exacte locaties mailen we je en ze zijn te vinden op de website onder geplante bomen. Via de mail ontvang je een uitnodiging om bij het planten van jouw boom aanwezig te zijn.

Als je voor elke categorie (isoleren, verwarmen, zonnepanelen, elektrisch rijden, vergroenen of anders) een initiatief indient, kun je in totaal 6 bomen ‘verdienen’. Heb je meer initiatieven per categorie? Dan tellen deze samen voor 1 boom. We hopen dat je deze extra initiatieven wel wil indienen, zodat dit anderen weer inspireert!

Extra bomen

In Velsen hebben we een Groenstructuurplan. Hierin staat omschreven hoe we omgaan met ons groen en wat we willen bereiken. Hier is jaarlijks geld voor beschikbaar. Alle bomen die via Velsengoedbezig geplant worden zijn éxtra bomen. Dus die komen bovenop het groen en de bomen die we toch al zouden planten vanuit het groenstructuurplan. Jouw initiatief maakt dus echt verschil.

Supporters van het Lokaal Klimaat Akkoord

De supporters van het Lokaal Klimaat Akkoord zijn Tata steel, Vattenfall, Crown van Gelder, Blok system supply en de gemeenteraad van Velsen. Zij steunen de plannen om Velsen CO2 - neutraal te maken en laten dat zien door te betalen voor de bomen.

Klimaatpartners van het Lokaal Klimaat Akkoord

Naast de klimaatsupporters, zijn er ook een heel aantal klimaatpartners van het lokaal klimaatakkoord. Dit zijn alle bedrijven in Velsen die een groot verschil kunnen maken in de vermindering van de CO2-uitstoot in Velsen. Met het Lokaal Klimaat Akkoord brengen we deze bedrijven samen, zodat ze van elkaar kunnen leren en kunnen versnellen. De klimaatpartners hebben hun duurzame maatregelen ook ingediend op het platform Velsengoedbezig.nl. 

De klimaatpartners van het Lokaal Klimaat Akkoord zijn: 

Wageningen Marine Research, Kloosterboer, Brederode Wonen, Zeehaven IJmuiden NV, Woningbedrijf Velsen, Kuuk, Energiek Velsen, OV IJmond, Greenbiz IJmond, Rigo verffabriek, BTAC Solutions, Dunamare onderwijsgroep, IJmond Bereikbaar, Velison Wonen, Telstar, De Bie Buitenwerk. 

Ook klimaatpartner worden? Stuur een mailtje naar duurzaam@velsen.nl en we verwelkomen je graag!

Login om verder te gaan
refresh

Cancel