Spring naar inhoud
Banner meld jouw duurzame acties

Nieuws

100 bomen geplant in Velsen-Noord

10 maart 2023

Het afgelopen jaar hebben veel inwoners en organisaties initiatieven ingediend. Op 10 maart heeft gemeente Velsen samen met initiatiefnemers 100 bomen geplant! Inwoners, klimaatpartners en omwonenden kwamen ondanks de sneeuwstorm samen op de hoek van de Heirweg/Wijkeroogstraat.

Lees meer

Velsense samenleving stootte in 2020 10% minder CO2 uit dan in 2019

02 november 2022

Gemeente Velsen presenteerde op 2 november voor de tweede keer de CO2-thermometer. Deze geeft aan hoeveel CO2 de Velsense samenleving per jaar uitstoot. Voor de ramen van het gemeentehuis hangt een meterslange thermometer die laat zien dat er in 2020 10% CO2 gereduceerd is ten opzichte van 2019.

Lees meer

Bedrijven en organisaties aan de slag met versnellen CO2-reductie

07 juli 2022

Op 4 juli organiseerde gemeente Velsen in samenwerking met klimaatpartners GreenBiz Ijmond en Blok System Supply de allereerste inspiratiesessie van het Lokaal Klimaat Akkoord. Alle klimaatpartners- en supporters waren uitgenodigd. Er waren sprekers, en de deelnemers gingen met elkaar in gesprek hoe ze kunnen versnellen op het gebied van verduurzaming.  

Lees meer

Eerste bomen Lokaal Klimaat Akkoord geplant!

16 maart 2022

De afgelopen weken is op bijna elk schoolplein in Velsen een boom geplant. Dinsdag 15 maart was het de beurt aan de laatste boom van dit plantseizoen. Wethouder Klimaat en Duurzaamheid Sebastian Dinjens plantte deze op het schoolplein van De Hoeksteen.

Lees meer

Lokaal Klimaat Akkoord Duurzaam Velsen gelanceerd!

8 november 2021

Vrijdag 5 november is het Lokaal Klimaat Akkoord gelanceerd. Een uniek akkoord dat nog nergens in Nederland zo is uitgevoerd. Met het akkoord wil gemeente Velsen bedrijven, organisaties, instellingen en inwoners met elkaar verbinden. Het doel? CO2-reductie in Velsen versnellen.

Lees meer

Voorstel Lokaal Klimaat Akkoord aangenomen door raad

30 april 2021

Op donderdag 29 april heeft de gemeenteraad gekozen voor de hoogste ambitie van het Lokaal Klimaat Akkoord van Velsen. Dit betekent dat we in gesprek gaan met de samenleving en grote impactmakers om de uitstoot van CO2 te reduceren.

Lees meer

Login om verder te gaan
refresh

Cancel