Spring naar inhoud
Banner meld jouw duurzame acties

Eerste 27 bomen geplant!

16 maart 2022

De afgelopen weken is op bijna elk schoolplein in Velsen een boom geplant. Dinsdag 15 maart was het de beurt aan de laatste boom van dit plantseizoen. Wethouder Klimaat en Duurzaamheid Sebastian Dinjens plantte deze op het schoolplein van De Hoeksteen.

Vanaf 2 maart zijn de eerste 27 bomen geplant op schoolpleinen. Hierbij waren wethouders, initiatiefnemers en klimaatpartners en -supporters aanwezig. Bij alle plantmomenten was een fotograaf aanwezig. Alle foto's en informatie over de geplante bomen is terug te vinden op deze website! 

Bomen op schoolpleinen

Wethouder Sebastian Dinjens: ‘De eerste bomen wilden we planten op schoolpleinen in Velsen. Veel scholen, zoals De Bosbeek en De Boekanier, zijn bezig hun schoolpleinen te vergroenen, of willen dit in de toekomst gaan doen. Deze boom helpt daarbij. Daarnaast hebben kinderen op 15 april 2021 tijdens de Kinderklimaattop aangegeven dat ze vergroenen en het planten van bomen erg belangrijk vinden. Daarom wilden we ze graag bij deze eerste bomenplantactie betrekken.’ 

De initiatieven stromen inmiddels binnen: heel goed! In het najaar gaan we de volgende groep bomen planten. Hier krijgen initiatiefnemers uiteraard via de mail bericht van. Ze worden ook uitgenodigd om bij het planten aanwezig te zijn. 

Leerlingen van De Hoeksteen planten samen met wethouder Sebastian Dinjens een boom

Login om verder te gaan
refresh

Cancel