Spring naar inhoud
Banner meld jouw duurzame acties

Twee nieuwe klimaatpartners: ViVa! Zorggroep en Strandpaviljoen Aloha Beach

22 juni 2023

In maart ondertekenden Peter van Wageningen (Raad van Bestuur) en Elles Arxhoek van ViVa! Zorggroep samen met wethouder Marianne Steijn de intentieverklaring van het Lokaal Klimaat Akkoord. Hierin beloven ze zich in te zetten om 55% CO2 te besparen voor 2030 en hun kennis en ervaringen over dit onderwerp met anderen te delen. Dat doen ze al heel goed, want op dezelfde dag ontving de zorginstelling ook de zilveren milieuthermometer zorg. De milieuthermometer beloont het harde werk van de organisatie op onderwerpen zoals afval scheiden, energieverbruik en het tegengaan van voedsel(verspilling). Coördinator duurzaamheid Elles Arxhoek vertelt dat er ook bij renovatie en nieuwbouw rekening wordt gehouden met duurzaamheid: ‘We beoordelen heel bewust welke materialen herbruikt kunnen worden. En we zorgen er natuurlijk voor dat bouwafval, zoals gips, ijzer en hout apart wordt ingezameld en afgevoerd’.

Wethouder Marianne Steijn: ‘Ik ben onder de indruk hoe goed ViVa! Zorggroep bezig is op het gebied van duurzaamheid. Naast dat de organisatie een belangrijke aanbieder van goede zorg is, lopen ze bijvoorbeeld voorop in duurzaam en gezond eten, en het inzetten van duurzame verlichting. Acties die bijdragen aan het welzijn én aan duurzaamheid. Met hun deelname aan het Lokaal Klimaat Akkoord laat ViVa! Zorggroep zien dat ze het, net als wij, belangrijk vinden om te inspireren en kennis te delen. Heel fijn dat we ze aan ons rijtje van klimaatpartners mogen toevoegen.’

Ondertekening intentieverklaring Lokaal Klimaat Akkoord

Aloha Beach als klimaatpartner

Tijdens het evenement over duurzame mobiliteit op 8 juni tekende ook strandpaviljoen Aloha beach de intentieverklaring van het Lokaal Klimaat Akkoord. Hiermee worden ze klimaatpartner en beloven ze zich in te zetten om 55% CO2 te reduceren voor 2030. En hier ook andere bedrijven en organisaties bij te helpen. Dit akkoord past goed bij hun ambitie: 'het duurzaamste strand van Nederland worden'.

Velsengoedbezig.nl

Het Lokaal Klimaat Akkoord is een verzameling afspraken met de samenleving. Deze komen allemaal samen op velsengoedbezig.nl. Hier vragen we inwoners en ondernemers om te laten zien wat voor duurzame initiatieven zij hebben genomen. Hiermee maken we voor buren of buurtbedrijven inzichtelijk wat er al gebeurt in hun straat. 

Login om verder te gaan
refresh

Cancel