Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Bosbeekplein 2.0

Door: Wouter Sommers
8 februari 2022

We willen het schoolplein van de Bosbeekschool komende periode graag gaan vergroenen

Op de Bosbeekschool hebben wij al zonnepanelen op het dak en maken we onderwerpen als duurzaamheid en milieu bespreekbaar in de groepen. We scheiden momenteel alleen papier en rest, maar vanaf juni 2022 gaan we ons afval scheiden i.s.m. HVC en de buurt. Dan scheiden we ook plastic.

Daarnaast zijn we gestart met een mooi proces om ons schoolplein te vergroenen. Op weg naar Bosbeekplein 2.0! Er is een betrokken projectgroep (bestaande uit ouders en teamleden) en ook de leerlingenraad doet actief mee.
De kinderen hebben hun wensen kenbaar gemaakt en de leerlingenraad is langs groene schoolpleinen gegaan in Amsterdam en Haarlem.
Afgelopen week is een eerste schets 'het voorlopig ontwerp' gerealiseerd. De projectgroep en de leerlingenraad en het team van de Bosbeekschool kan daar de komende dagen nog op reageren. Vervolgens verwachten wij dat het definitieve ontwerp eind februari gepresenteerd kan worden aan kinderen, ouders, teamleden en buurtgenoten. De projectgroep is ook net gestart met het zoeken en werven van subsidiegelden. Het is een bijzonder proces waar wij allemaal de komende periode onze tijd en energie in steken en waarvan wij mooie verwachtingen hebben. Het is fijn als er een duurzame samenwerking kan komen met de buurt en de gemeente.


Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel