Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Buurttuin Pacha Mamma

Door: Jessica van Doorn
19 januari 2024
Gemeente Velsen | 25 mrt. 2024, 14:06

Op 8 maart 2024 is jouw boom geplant op het Pleiadenplantsoen in IJmuiden. Lees meer: https://velsengoedbezig.nl/initiatief/269

Pacha Mamma is een buurttuin waar buurtbewoners samen hun groentes verbouwen.

Pacha Mamma is in 2021 opgericht door buurtbewoners, Wout, Mette en Jessica. Het was corona tijd en zij vonden het een goed moment voor meer groen in de buurt. Toen de eerste schop de grond in ging kwamen meteen allerlei bewoners helpen. Kannen koffie en thee werden aangerukt en voor we het wisten hadden we zo'n 12 gezinnen die meededen met dit initiatief, ieder met zijn/haar eigen kwaliteiten en bijdrages. In de tuin verbouwt deze groep mensen groentes en fruit voor eigen gebruik én er staat een kruidenspiraal waar ook andere buurtbewoners kruiden kunnen plukken. In het moestuin seizoen hebben we bij Pacha Mamma iedere eerste zondag van de maand een samenwerkdag. Dan nemen we lekkers mee en gaan we gezellig samen aan de slag. Kom dan vooral eens langs om kennis te maken.

Inmiddels is uit dit initiatief 'Stichting Wortels enzo' gegroeid en heeft ook deze tuin zich aangesloten bij de stichting. Bewoners die willen aansluiten zijn van harte welkom!


Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Jessica van Doorn | 19 januari 2024 11:01

Waarom een buurttuin zo belangrijk is?
* een buurttuin werkt verbindend! Het is echt een super sociaal project
* gezonde voeding voor een lage prijs
* bijdrage aan de biodiversiteit
* werken met je handen in de aarde maakt gelukkig
* educatief: kinderen zien weer waar hun eten vandaan komt

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel