Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Groenste festival van Velsen

Door: Maarten Redeker
5 augustus 2022

Nieuw cultureel festival probeert direct de juiste klimaatbewuste stappen te zetten

De Summer Park Sessions is hét nieuwe culturele festival van Velsen dat plaatsvindt in het Park Velserbeek. Het festival is ontstaan in de coronacrisis en we hopen nog jaren een cultureel festival in Velsen op poten te mogen blijven zetten. Door direct de juiste klimaatbewuste stappen te zetten hopen wij onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden en direct de juiste stappen voor een toekomstbestendig festival op poten te zetten, liever direct goed dan later het hele systeem opnieuw uitvinden en aanpassen.
Wij laten jullie graag voor iedere editie opnieuw weten welke doelstellingen er dat jaar behaald zijn en ontvangen graag feedback en ideeën op punten waar wij nog meer stappen zouden kunnen zetten.

De volgende doelstellingen zijn voor onze 2e editie op 9, 10 en 11 september 2022 bereikt:
🌳Biologisch afbreekbare wijnbekers & munten
🌳Bierbekers van gerecycled plastic
Je leest het goed, alle bekers die wij dit jaar gebruiken om fris en andere dranken in te schenken zijn biologisch afbreekbaar of geven oude plastic spullen een 2e leven. Dit zelfde geldt voor onze festivalmunten welke na een aantal weken oplossen in de natuur aangezien ze van aardappelzetmeel gemaakt zijn.
🌳Herbruikbare drankjesdragers
Wij werken zonder drankkartonnetjes en ontwikkelden een eigen recyclebare duurzame drankjesdrager die keer op keer opnieuw gebruikt kan worden. Hiermee verkleinen we onze en de afvalberg op andere festival, want ook daar zijn ze te gebruiken.
🌳90% stroomvoorziening via netstroom
Door dat we onze stroom op het netstroom onder de muziektent kunnen aansluiten zijn er niet tot nauwelijks nog aggregaten met vervuilende diesel voor ons festival nodig.
🌳Medewerkersshirts van biologisch katoen
Al onze bijna 70 medewerkers lopen het hele weekend in shirts die gemaakt zijn van biologische materialen.
🌳Veel vegetarische en veganistische eetopties
Wij wilden dolgraag een volledig vegetarisch en veganistisch festival zijn, dat is helaas nog niet de wens in Velsen, daarom zijn al onze vleesproducten biologisch en serveren we meer vegetarische en veganistische opties dan ieder ander festival in Velsen.
🌳Geen single-use plastic op de culturele markt en het foodcourt
Al onze aanbieders op de culturele markt en het foodcourt zijn op te hoogte gebracht dat het gebruik van plastic tasjes, bestek, borden en andere prularia niet is toegestaan voor uitgifte of verkoop.
🌳Tassen van jute koffieboonzakken
Wij ontwikkelden merchandise in samenwerking met onze sociale en duurzame koffieleverancier KOVI-Koffie. We vermaken de jute koffieboonzakken tot eigen Summer Park Tassen welke we verkopen en van de opbrengst vervullen we nog meer duurzame stappen en bouwen we aan een toekomstbestendig festival.
🌳Spelletjes op Kabouter Sessions gemaakt van hergebruikt hout
Het kinderterrein (de Kabouter Sessions) staat vol (oud) hollandsche spelletjes die allemaal gemaakt zijn van oud, afgedankt of niet bruikbaar of verkoopbaar hout. Zo voorkomen we dat het hout verbrand wordt en de opgeslagen CO2 in het hout weer terug in lucht beland en hoeven we geen nieuw hout te kopen waarvoor weer bomen gekapt zijn. Een win win situatie.
🌳Publiek aanmoedigen tot afvalscheiding op het terrein
Samen met ons afvalverwerkingsbedrijf zorgen wij voor kliko's op ons terrein en scheiden we gft, plastic en restafvalafval. We moedigen ons publiek aan na te denken in welke kliko ze hun afval deponeren.
🌳Verkoop van kwalitatieve spullen voor een 2e of 3e leven
We zijn spullen gaan verzamelen die mensen wilden weggooien maar eigenlijk nog prima gebruikt kunnen worden voor een 2e of 3e leven. Zo hebben we een aantal huisraden gedoneerd gekregen omdat de bewoners overleden waren maar de familie niet wist wat ze met al die spullen moesten. De meeste spullen zijn opgeknapt en verkocht, de opbrengst vloeit door naar onze nieuwe klimaatambities en het op poten zetten van een toekomstbestendig festival.
🌳Om onze co2 uitstoot nog verder te compenseren hebben wij 5 bomen geplant.
Voor iedere ... euro die wij uitgeven plant de bank van de stichting een boom, zo zorgen we voor nog meer CO2 compensatie van ons festival en toekomstige culturele projecten.

Wij nodigen VELSEN GOED BEZIG uit ook aanwezig te zijn op ons festival en al ons publiek op de hoogte te brengen van onze stappen en heel Velsen nog klimaat bewuster te maken.

Met zoveel initiatieven hopen wij dat de jury niet besluit maar 1 boom maar een bos te planten. Zelf hebben we al 5 bomen geplant om onze CO2 uitstoot te compenseren. We zijn benieuwd hoeveel bomen VELSEN GOED BEZIG er voor ons bij plant zodat we samen bouwen aan een duurzaam en klimaatbewust festival en Velsen. Ik kom onze resultaten en plannen graag een keer nader toelichten in een gesprek, presentatie of als ambassadeur van jullie campagne.

Vriendelijke groet namens het hele team van het GROENSTE festival van Velsen,
Producent Summer Park Sessions
Maarten Redeker


Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel