Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Duurzame plannen voor Rigo Verffabriek

Door: Henriette van Westerhoven
28 oktober 2021
Gemeente Velsen | 12 aug. 2022, 10:04

Voor uw initiatief is een boom geplant op het schoolplein van basisschool De Pleiaden. Bekijk de boom: https://velsengoedbezig.nl/initiatief/64

Oude panden maken plaats voor ruimte en nieuwe duurzame plannen

De groei van ons bijna 85- jaar oude familiebedrijf heeft zich ook vertaald naar een groei in het aantal panden waarin we als bedrijf gehuisvest zijn. Het adagium "het pand van de buren komt maar 1 keer te koop" leidde ertoe dat de locatie aan de Dokweg en Kaplanstraat anno nu uit zes verschillende panden bestaat. Een aantal van die panden is in zeer slechte staat en als zodanig niet meer te verduurzamen. Problemen variërend van riolering, tot asbest, tot gaten in dak en wanden noodzaakten ons tot het besluiten dat sloop beter zou zijn dan zeer kostbare renovatie. Immers , door te slopen komt er ruimte vrij om een pand neer te zetten wat voldoet aan de huidige maatstaven en bovendien toekomstbestendig is. Enkele zaken waar we daarbij aan denken zijn een optimale isolatie, verbeterde warmtehuishouding, eigen energie voorziening, regenwater opvang voor toepassing in productie.

We zien dit achterstallige onderhoud op veel plekken in het IJmuidense havengebied en dat draagt niet bij aan een "fijne omgeving". Wij hebben ons ten doel gesteld "krachtige mensen te vormen in een fijne omgeving" en daar hoort dus bij dat we goed kijken naar hoe we die omgeving kunnen verfraaien en kunnen verduurzamen.


Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel