Spring naar inhoud
Banner meld jouw duurzame acties

8 maart 100 bomen geplant in IJmuiden!

14 maart 2024

Het afgelopen jaar hebben veel inwoners en organisaties initiatieven ingediend op de website Velsengoedbezig.nl. Vanuit het Lokaal Klimaat Akkoord belooft gemeente Velsen op deze website voor elk ingediend initiatief dat helpt CO2 te besparen, één boom te planten. Op 8 maart heeft gemeente Velsen samen met inwoners 25 van de 100 bomen geplant. Initiatiefnemers, klimaatpartners en omwonenden kwamen samen op de Briniostraat in IJmuiden.

Sinds de lancering van het platform hebben 222 inwoners en organisaties hun initiatieven ingediend op het platform. Elk jaar plant gemeente Velsen bomen voor de nieuw ingediende initiatieven. Dit jaar zijn dat er dus 100. Deze initiatieven variëren van isoleren of zonnepanelen plaatsen, tot elektrisch rijden of het installeren van een warmtepomp. Elk initiatief dat helpt CO2 te besparen, is een boom waard.

Ondertekening intentieverklaring Lokaal Klimaat Akkoord

Bomen op 3 plekken in Velsen

De bomen zijn samen met de indieners van de initiatieven geplant naast het Technisch en Maritiem College aan de Briniostraat. Het gaat om 22 verschillende soorten bomen, struiken en een zaaimengsel. Klimaatpartner De Bie Buitenwerk hielp met het planten van de bomen. Een tiental initiatiefnemers was aanwezig om te helpen hun boom te planten. Ook waren er klimaatpartners aanwezig zoals Kuuk en De Bie. De andere 75 bomen zijn geplant op het Notenboomplein en op het Pleiadenplantsoen.

Bordje voor initiatiefnemers

Bij de bomen is een bordje geplaatst met de namen van de initiatiefnemers. Wethouder Jeroen Verwoort: ‘Op alle drie de locaties staat een bord met de namen van alle inwoners en organisaties die een boom verdiend hebben. Zo kunnen ze voor altijd aantonen dat die boom voor hún initiatief geplant is. Ik wil vooral oproepen: vul ook een initiatief in op Velsengoedbezig.nl, want dan planten we volgend jaar voor jouw initiatief een boom!’

Meer informatie over het Lokaal Klimaat Akkoord

Het Lokaal Klimaat Akkoord Duurzaam Velsen heeft als doel de CO2-reductie te versnellen. Hoe? Door inwoners, ondernemers en organisaties met elkaar te verbinden via Velsengoedbezig.nl. Op deze website kan iedereen in Velsen zijn initiatieven indienen die helpen CO2 te besparen. Zo wordt voor inwoners inzichtelijk wat hun buren doen om te verduurzamen. En kunnen ze die eventueel om hulp vragen bij het verduurzamen van hun woning of bedrijf. Als inwoners, ondernemers of organisaties nog geen duurzame initiatieven hebben genomen, kunnen ze op deze website ook vinden hoe ze kunnen beginnen.

Al deze goede duurzame initiatieven belonen we met een extra boom, die weer helpt CO2 te compenseren. De bomen worden bekostigd door de supporters van het Lokaal Klimaat Akkoord. 

Login om verder te gaan
refresh

Cancel