Spring naar inhoud
Banner meld jouw duurzame acties

100 bomen geplant in Velsen-Noord

10 maart 2023

 

Het afgelopen jaar hebben veel inwoners en organisaties initiatieven ingediend. Vanuit het Lokaal Klimaat Akkoord belooft gemeente Velsen voor elk ingediend initiatief dat helpt CO2 te besparen, één boom te planten. Op 10 maart heeft gemeente Velsen samen met de initiatiefnemers 100 bomen geplant. Inwoners, klimaatpartners en omwonenden kwamen ondanks de sneeuwstorm samen op de hoek van de Heirweg/Wijkeroogstraat.

Sinds de lancering van het platform dienen steeds meer mensen hun initiatieven in op deze website. Elk jaar plant gemeente Velsen bomen voor de nieuwe initiatieven. Dit jaar zijn dat er dus 100.  

Initiatiefnemers planten bomen in Velsen-Noord

Bomen in Velsen-Noord

De bomen zijn samen met de indieners van de initiatieven geplant op de hoek van de Heirweg en de Wijkeroogstraat. Het gaat om zomereiken, Spaanse aken, Hollandse Lindes, haagbeuken en ruwe berken. Klimaatpartner De Bie Buitenwerk hielp met het planten van de bomen. Tientallen initiatiefnemers waren aanwezig om te helpen hun boom te planten, ondanks alle sneeuwval. Ook waren er klimaatpartners aanwezig zoals Kuuk, Van der Meij, Cornelis Vrolijk en ViVa! Zorggroep.

Bordje voor initiatiefnemers

Bij het nieuwe minibos is een bordje geplaatst met de namen van de initiatiefnemers. Wethouder Jeroen Verwoort: ‘Bij de 100 bomen staat een bord met de namen van alle inwoners en organisaties die een boom verdiend hebben. Zo kunnen ze voor altijd aantonen dat die boom voor hún initiatief geplant is.’ Ook op deze website geven we aan dat voor de ingediende initiatieven een boom geplant is. 

Bordje met namen

Velsengoedbezig.nl

Het Lokaal Klimaat Akkoord is een verzameling afspraken met de samenleving. Deze komen allemaal samen op velsengoedbezig.nl. Hier vragen we inwoners en ondernemers om te laten zien wat voor duurzame initiatieven zij hebben genomen. Hiermee maken we voor buren of buurtbedrijven inzichtelijk wat er al gebeurt in hun straat. Omdat we hiermee willen versnellen, beloven wij als Velsen voor elk duurzaam initiatief een boom te planten. In het voorjaar van 2022 zijn er 28 bomen geplant. Nu zijn daar dus 100 bijgekomen. In het plantseizoen 2023/2024 gaan we weer bomen planten voor nieuwe initiatieven.

Login om verder te gaan
refresh

Cancel